ROOPELI on sitoutumaton, täysin harrastuspohjainen sivusto, jonka tarkoituksena on listata ja mainostaa erilaisia tarinankerrontaan pohjaavia roolipelejä! Roopeli listaa niin foorumi-, chat- kuin myös vieraskirjapohjaisia nettiroolipelejä.

Roopelin ainoa tavoite onkin vain jakaa kaikille nettiroolipelaamisesta kiinnostuneille tietoa eri peleistä, sekä antaa täten näkyvyyttä kaikille näille peleille!

Roolipelillä tarkoitetaan vuorovaikutteista tarinankerrontaa. Mikäli tämä on aiheena sinulle uutta, voit lukea siitä lisää esimerkiksi Roperinki -sivustolta!

Roopelin listaus tapahtuu täysin objektiivisesti. Listattuja roolipelejä ei arvostella tai tutkita tarkemmin, eikä Roopelissa myöskään arvioida esim. aktiivisuustasonsa puolesta. 

Roopelin ylläpito ei ole vastuussa listattujen sivustojen sisällöstä. Siitäkin huolimatta, Roopelin ylläpito ei hyväksy tai puolestapuhu minkään vähemmistön syrjintää tai vihapuhetta. Lisäksi on hyvä muistaa, että roolipelien sisällön, vaikka fiktiivistä onkin, tulee noudattaa Suomen lainsäädäntöä. Pitäkäämme roolipeliyhteisönä huolta toisistamme ja turvataan pelaamisen mahdollisuus kaikille!

 

 

Näin alkuun Roopeli tulee ottamaan yhteyttä eri roolipeleihin ja mainostamaan toimintaansa! 

Mikäli haluat itse ehdottaa roolipeliä listatuksi, täytäthän hakemuksen. Hakemukseen vaaditaan roolipelin NIMI, roolipelin kotisivujen/foorumin/vastaavan infosivuston LINKKI, maininta mihin kategoriaan roolipeli kuuluu, sekä lyhyt kuvaus roolipelin JUONESTA/TEEMASTA/SISÄLLÖSTÄ!

Roolipelit jaetaan simppelisti kolmen kategorian alle:

  • Fantasia/sci-fi: Ihmisillä/ihmismäisillä pelattavia, fantastisia tai epärealistisia sci-fi elementtejä sisältävät roolipelit, riippumatta ropemaailman ajankohdasta tai universumista. Kaikkea Tolkienin ja Star Warsin väliltä.
     

  • Realismi: Ne ihmisillä pelattavat roolipelit, joissa ei ole minkäänlaista fantasiaa tai epärealistisuutta. Roolipelit voivat olla niin nykyaikaan kuin historiaankin sijoittuvia, mutta ei futuristisia sillä se luiskahtaisi jo epärealismin puolelle.
     

  • Eläinkunta: Roolipelit, joiden tarkoituksena on nimenomaan pelata eläinhahmoilla. Hopeanuoli, Soturikissat ja vastaavistakin inspiroituneet. Ihmismäiset fantasiaolennot eivät kuulu tähän kategoriaan, mutta esimerkiksi aarnikotkat tai vastaavat feraalit fantasiaolennot voidaan laskea

 

Kategoriat eivät ole kiveen hakattuja ja lopullinen kategorian valinta on roolipelin ilmoittajan päätös! Tarkoituksena on kuitenkin vain ohjata sivuston selaajia kiinnostuksenkohteidensa suuntaan. ~

Listaaminen

LISTA

 
 

Realismi

svbanner_88x31blu.png

Kalifornian auringon alla kukoistava kaupunki tunnetaan kahden syntien kaupungin välisenä porttina, vaan harva arvaakaan millaisia syntejä sen omiin varjoihin kätkeytyy. Alamaailmassa kuohuu, kun kaupunkia hallitsevan yakuzan ja kukkoilemaan saapuneen kartellin välit kiristyvät - ja samaan aikaan tavalliset kansalaiset koettavat vain selvitä elämän iloista ja suruista kukin omalla tavallaan. Santa Verde on alkuvuodesta 2022 perustettu realistiseen nykymaailmaan sijoittuva kaupunkiroolipeli, jonka palmujen katveessa voi pelata niin vauhdikasta rikosdraamaa kuin arkisia ihmissuhdesotkujakin!

fI7y0MD.gif

Vangitsevaa noir-henkeä huokuva Coalesce on 1920-luvulle sijoittuva foorumipohjainen roolipeli, joka vie juhlivien flappereiden ja vaarallisten gangstereiden luo vallattomaan Atropos Bayn merenrantakaupunkiin. Ikäsuositus K16.

Ensimmäinen maailmansota ja sitä seurannut lama on ohi. New York kukoistaa, teknologia kehittyy massiivisin harppauksin, vanhoja perinteitä murskataan, ihmiset juhlivat ja vaurastuvat ennennäkemättömällä tavalla vanhanaikaisten yhteiskuntaluokkien romuttuessa ja muuttaessa muotoaan! Tervetuloa railakkaalle 1920 -luvulle Amerikkaan! Peli on saanut inspiraationsa Broadwalk Empire- ja Peaky Blinders -sarjoista.

 

Fantasia/sci-fi

shatteredlinkkiban.webp

Shattered (suom. "pirstoutunut") on teemaltaan postapokalyptiseen tulevaisuuteen sijoittuva scifi- ja fantasiaroolipeli. Pelin miljöönä toimii maanalaiseksi ja -päälliseksi osaksi, eli niin kutsutuiksi Aliseksi ja Yliseksi jakautunut Busanin kaupunki sekä sen lähiseudut Etelä-Koreassa. Pelattavia hahmoja ovat tavallisten ja metaihmisten lisäksi erilaiset olennot, jotka ovat päätyneet maapallolle maailmankaikkeuksien rakenteisiin syntyneiden halkeamien kautta. Roolipelissä pääsee myös suunnittelemaan aivan omia lajeja, joten mielikuvitusta ja luovuutta saa todellakin käyttää!

4eRC3cf.png

Zombien käynnistämästä maailmanlopusta on kulunut 25 vuotta ja ihmiskunnan rippeet yrittävät selvitä asetelmassa, joka voi hetkessä keinahtaa päälaelleen. Asetelmaa on keinuttamassa jo ennen maailmanloppua olemassa ollut hyve-geenimuunnos ja ydinonnettomuuksien myötä syntyneet synnit, joka on hyveiden mutaatio. Tasapaino on herkkä, sillä hyveiden ja syntien käyttämät psyykkiset kyvyt aiheuttavat pahimmillaan epätasapainoa voimasuhteissa, joissa ihmisillä ei ole paljoa vaihtoehtoja.

lk2xXf1.jpg

Eletään vuotta 2055, jolloin New Yorkin kaduilla kukoistaa rikollisuus virkavallan ja hallituksen vastatoimista huolimatta. Alkuun New Yorkin katuja piti hallinnassaan monet pienet gangsteri jengit, joita vastaan virkavalta vielä joten kuten alkuun pystyi kamppailemaan. Kaikki kuitenkin muuttui kun jengit tulivat kolmen suuremman joukon syrjäyttämäksi: Arms, Cobra ja Heise, jolloin homma ryöstäytyi käsistä. Kaikilla on sama tavoite: Kukistaa toisensa keinoja kaihtamatta ottaakseen haltuunsa koko New Yorkin alueen.

Fantasiavuoret on 6 huhtikuuta perustettu roolipeli. Siellä pelataan fantasiamaailman lentävillä hahmoilla; pegasoksilla, aarnikotkilla ja lohikäärmeitä. Tervetulleita ovat kaikki uudet ja vanhat pelaajat! Roolipelistö löytyy mm. chat, johon voi aina tulla kyselemään ja juttelemaan!

EhkITME.png

Kuusi valtiota, seitsemän lajia, satoja tarinoita. Ihmissuhteita, politiikkaa, juonenkäänteitä ja draamaa. Mitä onnettarella on luvassa sinun hahmollesi? Fortuna on aktiivinen ihmisillä pelattava foorumipohjainen muodonmuuttajaroolipeli. Sen miljöö sijoittuu meidän maailmamme rinnakkaistodellisuuteen, samannimiseen valtioon, jossa sekoittuvat niin scifi kuin historiakin. Pelattavat hahmot ovat eri lajeihin kuuluvia ihmisiä, joilla on kyky muuntautua fantasiaolennoiksi. Pelimme on ikäraja on 18 vuotta. (Ei aloittelija ystävällinen)

HZnD7Kc.png

Myths of Mihras on aikuisille suunnattu fantasiaroolipeli ja sijoittuu menneeseen aikaan, jolloin ihmiset kulkivat hevoskärryillä ja pelkäsivät öisiä metsiä niiden monien vaarojen takia. Synkkä maailma kätkee sisäänsä sotaisuutta, hirviöitä ja raadollisuutta, mutta myös komediaa, rakkautta ja kauneutta – pelimahdollisuudet ovat siis monipuoliset. Monipuoliset ovat myös hahmonluontimahdollisuudet, sillä täällä voit pelata niin tavan ihmisillä, upeilla maagisilla jumalilla, kuin puolieläimiksi kirotuilla demoneillakin!

uBSgFWy.png

Noitavaino on monipuolinen roolipeli, jossa ihmishahmot seikkailevat reippaasti fantasialla maustetulla pelimaailmassa. Juoni perusversionaan on pohjattu kahden eri yhteisön keskinäisiin riitoihin, jossa kuninkaallisten hallintoon kyllästynyt rahvas, yrittää päihittää tiukkaa kastijakoa noudattavat ja köyhiltä varastavat aateliset. Pelkästään tätä juonta ei tarvitse edetä, sillä pelimaailma itsessään tarjoaa jokaiselle innokkaalle pelaajalle mahdollisuuden rakentaa oman tarinansa, merikapteenina, maagina, alkemistina ja monena muuna keskiajan ja sen ulkopuolelta keksityn aseman kautta.

chateau2013c.webp

Taikakoulu Château on Ranskan vuoristomaisemissa sijaitseva taikuuden koulu, jossa opiskellaan taikuuden eri osa-alueita. Koulu tarjoaa perusopetusta 11–17-vuotiaille oppilaille sekä jatko-opintoja 18–25-vuotiaille noidille ja velhoille. Koulun elämään voi osallistua myös opettajana tai muuna koulun asukkaana. Roolipelin maailma pohjautuu J. K. Rowlingin Harry Potter -sarjaan, mutta ympäristö on siirretty nykypäivän Ranskaan.

 

Eläinkunta

we0gKzP.jpg

Uusi Legenda on foorumilla pelattava vuonna 2010 perustettu koiraeläinroolipeli, jonne ovat tervetulleet niin aloittelevat pelaajat kuin kokeneemmat konkarit. Peliin on mahdollista tutustua kuukauden ennen varsinaista liittymistä ja myös pelin Discord on auki kuukauden tutustumista varten. Roolipeli on saanut inspiraationsa Yoshihiro Takahashin Ginga-saagasta, mutta vuosien saatossa se on alkanut elää omaa elämäänsä. Vipinää peliin tuovat erilaiset eventit, suuremmat juonet ja pelin ulkopuoliset viihdykkeet, kuten taidevaihdot ja hahmogaalat!

"Oletko valmis astumaan Saniaiskanjonin pimeisiin metsiin, viilettämään avarilla nummilla, syöksymään aallokkoihin, tasapainoittelemaan kapeilla vuorilla, liittymään murhaajajoukkoon vai matkaamaan täysin yksin? Lopullinen valinta on sinun tassuissasi..." Saniaiskanjoni on vuonna 2013 perustettu aloittelijaystävällinen Soturikissat-tarinaroolipeli sivusto, jossa jokainen kissa kertoo omaa tarinaansa, joka pelaajan tahtojen mukaan voikin muuttua suuremmaksi juonikuvioksi koko kanjonille!

 

LINKINVAIHTO

Mikäli roolipelisi listataan Roopelissa, linkitäthän myös Roopelin, jotta mahdollisimman moni löytäisi myös tälle listaussivustolle! Bannerit ovat kooltaan 88x31 pikseliä. Ethän suoralinkitä vaan tallennat bannerit ensin itsellesi ja linkität ne sivustollesi esimerkiksi jonkun kuvahostaussivuston kautta.

Roopeli harrastaa myös mielellään linkinvaihtoa muidenkin sivustojen kanssa, ota yhteyttä kontaktiformin kautta!

Linkit

viimakoura-button2.png
 

YHTEYDENOTTO